Опис
Sovinjon blan fermentisan u hrastovim i bagremovim buradima čini osnovu od koje se očekuje drugačije iskustvo pijenja u poređenju sa klasičnim Sovinjon blanom.
Burad kapaciteta 500 litara ne dozvoljavaju da ukus drveta dominira, ali zbog perioda kontakta sa vinom, ostavljaju trag svog prisustva.
U početku je teško prepoznati karakteristike Sovinjon blana, ali uz malo aeracije u čaši, vino menja izraze i ostavlja dominantan utisak nečeg novog, intrigantnog i misterioznog.
VINOGRAD
- Lokacija: Smederevo, vinsko područje Brdo Osipaonica, Beogradski okrug, Srbija
- Orijentacija: severozapad
- Nadmorska visina: 180 m
- Tip zemljišta: Gajnjača
PROIZVODNJA
- Berba: Ručno brano, 20.08.2024.
- Sastav grožđa: Sovinjon blan
- Maceracija: 8 sati
- Odležavanje: 5–6 meseci u inoks tankovima
- Godišnja proizvodnja: 1.000 litara
ANALITIKA
- Alkohol: 13,5% vol
- pH: 3,26
- Sadržaj šećera: 1,4 g/l
- Ukupne kiseline: 6,9 g/l
- Ukupni ekstrakt: 22 g/l
- Služiti na: 9°–11°C


Рецензије
Још нема коментара.